کیمیای جوانی
ایّام جوانی، دوران درخشندگی و فروغ زندگی است و دنیا نیز با درخششجوانان، سرسبز و باطراوت است. بهطوری که دنیای بیجوان، ماتمکدهایبیش نیست.
خصوصیات و ویژگیهایی نظیر نشاط، کوشش، هیجان، انتقاد،زیبادوستی، پویایی، نوجویی و نوآوری همزاد با این دوران است و جوان بااین توشه، به سوی هدف گام برمیدارد و همواره در پی رسیدن به سعادت، درتلاش و تکاپوست.
نگاه مهربان پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله ) به جوانان همراه با بزرگداشت شخصیت،تکریم احساسات و نیازهای حقیقی و توجه به قلبهای پاک و زلال آنان بود ودیگران را نیز به رعایت این امر رهنمون میساخت:
«اُوْصِیکُمْ بِالشُّبانِ خَیْراً، فَاءِنَّهُمْ اَرِ اَفْئِده»
«شما را سفارش میکنم که با جوانان به خوبی و نیکی رفتار کنید؛ چرا کهآنان نازک دل ترند.»
رویآوردن جمعیت جوانان بهسوی پیامبر، نتیجه عملکرد و رفتار متین،محبتآمیز، حکیمانه و سرشار از عاطفه آن حضرت بود. سخن او بر دلهامینشست؛ چراکه گرایش جوان بهخوبی و نیکی، بیشتر و سریعتر از دیگراناست.
دل جوان با نوخواهی طراوت مییابد؛ چراکه جوان برای زمانی غیر اززمان گذشتگان آفریده شده و پذیرش سخن و اندیشه نو با سرشت او آمیختهاست و از این رو کارکرد و اثر پیام روحبخش پیامبرصلی الله علیه و آله عیان میگردد؛ پیامی کهچونان آب گوارا، دل تشنه آنان را سیراب کرد و ایشان را فدایی دین ساخت.
پاسداری از کیمیای گرانسنگ ایام جوانی و استفاده مفید از این جهتناپایدار، «بایستههایی» دارد که درنگ و توجه بدان چارهساز است.
تا جوانی و تندرستی هستآید اسباب هر مراد به دست
تو که سرسبزی جهان داری ره کنون رو که پای آن داری
منبع: (جوان در چشم و دل پیامبر(صلی الله علیه و آله)محمد باقر پورامینی